آسیب های شانه در ورزش

ساخت وبلاگ

امکانات وب

گاهی بعضی از بیماران احساس قفل کردن، صدای pop در داخل شانه و احساس گیر کردن دارند. درمان این آسیب معمولا به روش جراحی آرتروسکوپی ( بسته یا لیزری ) می باشد که با ایجاد برشهای کوچک در اطراف مفصل شانه و با استفاده از دوربین انجام می شود . با توجه به اینکه این جراحی به صورت پیشرفته انجام می شود لذا هزینه عمل جراحی به خاطر استفاده از وسایل خاص و تخصصی گران تر از روش جراحی باز می باشد.

ولی فایده روش آرتروسکوپی در این است که عوارض جراحی مثل عفونت ، خشکی مفصل شانه کمتر بوده و حتی نتیجه جراحی آرتروسکوپی برای این نوع آسیب بهتر می باشد. هزینه جراحی باز به دلیل استفاده از وسایل کمتر پایین تر ولی عوارض آن بیشتر است. پس از جراحی استفاده از آویز گردنی برای مدت ۶ هفته پیشنهاد می شود و بازگشت به ورزشهای معمول حداقل ٣ ماه و بازگشت به ورزش حرفه ای حداقل ۶ ماه طول می کشد.

۲-ناپایداری شانه :

آسیب های شانه در ورزش عمدتا در طی ورزشهای با برخورد و درگیری مثل فوتبال ، کشتی و … رخ می دهند.

دررفتگی کامل شانه با درد شدید و ناگهانی و نیمه دررفتگی ها با دردهای کوتاه و تیز، ضعف و کاهش حرکات شانه و احساسی شبیه قفل شدن تظاهر می کند. در صورتی که علایم دررفتگی کامل یا نیمه دررفتگی برای دو بار یا بیشتر تکرار شود نیاز به عمل جراحی شانه خواهد داشت . روش انتخابی و روتین جراحی ، روش آرتروسکوپی (لیزری ) هست که حدود ٩٠ درصد موفقیت آمیز می باشد.

عوارض روش آرتروسکوپی مختصر می باشد از جمله عفونت ، خشکی مفصل و آسیب عصبی و .. می باشد که این عوارض در روش جراحی باز بیشتر می باشد . در بیمارانی که سابقه دررفتگی طولانی مدت داشته باشند و دیر برای درمان مراجعه نمایند ممکن است به دلیل آسیب بیشتر استخوان و غضروف امکان جراحی آرتروسکوپی وجود نداشته باشد و یا در صورت امکان روش آرتروسکوپی نتیجه عمل جراحی کمتر خواهد بود. لذا مراجعه به موقع سبب تشخیص زودتر و درمان مناسبتر خواهد شد و بنابراین رضایت بیماران از جراحی بیشتر و بهتر خواهد شد.

٣- آسیب های روتاتور کاف :

 عمدتا در طی فعالیتهای بالای سر و تکراری مثل شنا و تنیس ایجاد می شود. علایم بیماران به صورت ضعف ، کاهش حرکات شانه و ضعف مشخص می شود .

علایم بیماران به صورت زیر است :

  • درد در شانه و بازو احساس می شود .
  • درد شبانه که با خوابیدن بر روی شانه درگیر تشدید می شود و سبب اختلال خواب بیمار می شود .
  • درد حین فعالیتهای خاصی مثل حرکات بالای سر

در پارگی های روتاتورکاف الگوی مشخصی وجود ندارد . اگر پارگی به دنبال ضربه و افتادن باشد معمولا برای مدت ۶-٨ هفته درد زیاد ایجاد می کند ولی در طی این مدت به دلیل کاهش حرکات شانه بتدریج درد کاهش می یابد و فقط گاهی از اوقات شبها بیمار را از خواب بیدار می کند . بدلیل کاهش درد روزانه ، بیمار فکر می کند بهبود یافته است و لذا مراجعه بیمار به پزشک به موقع انجام نمی شود.

 

 

آسیب های شانه در ورزش

پس از مدتی با شروع فعالیت مجدد، بیمار دچار دردهای گاه گاهی و متغیر بویژه هنگام شبها و حین خوابیدن برروی شانه درگیر تشدید شده وسبب اختلال خواب بیماران می شود و عمده بیماران در این زمان به پزشک مراجعه می کنند. بعضی از بیماران به اشتباه بدون بررسی کامل تحت تزریق مفصلی قرار می گیرند که این موضوع به طور کاذب سبب بهبود درد بیماران و به صورت موقتی می شود.

لازم به ذکر است پارگی روتاتورکاف به دنبال افتادن و ضربه نیاز به عمل جراحی شانه در اسرع وقت دارد چون کوتاهی تاندونها در طی مدت کوتاهی تشدید شده و عمل بیماران مشکل می شود و حتی پس از چند ماه ممکن است تاندونها از بین رفته و جراحی برای ترمیم تاندونهای بیماران غیرممکن شود. در مواردی که پارگی تاندونها به تدریج و در طی زمان و بدون ضربه باشد دردهای بیماران به صورت دوره ای می باشد وشروع علایم نامشخص و بدون ضربه خاصی می باشد. ممکن است بعضی از شبها بیماران را از خواب بیدار کند. بعضی از بیماران با فیزیوتراپی به صورت موقت بهبود می یابند.

 

 دکتر امیر سبحانی جراح ارتوپد فوق تخصص جراحی شانه جراحی آرنج ، تعويض مفصل شانه و آرنج ، آسيب های ورزشی ، ناهنجاريهای مادرزادی، شكستگي های شانه و آرنج

وبلاگ دکتر امیر سبحانی...
ما را در سایت وبلاگ دکتر امیر سبحانی دنبال می کنید

برچسب : جراحی شانه,دکتر امیر سبحانی, جراحی آرتروسکوپی , نویسنده : سبحانی sobhani1990 بازدید : 142 تاريخ : دوشنبه 16 دی 1398 ساعت: 19:38